Førsteamanuensis eller førstelektor
Har du engasjement og interesse for softwareutvikling, og ønsker å inspirere fremtidens ingeniører?
Høres det ut som en match?
Firma: Universitetet i Sørøst-Norge
Stillingstittel: Førsteamanuensis eller førstelektor
Frist: 11.1.2025
Da har vi drømmejobben for deg!
Vi søker førsteamanuensis eller førstelektor til fast 100 % stilling.
Du vil bli ansatt ved Institutt for elektro, IT og kybernetikk, og ha campus Porsgrunn som ditt hovedarbeidssted.
Vi ser etter deg som:
- har relevant utdanning og erfaring innen stillingens fagområder
- har lidenskap for teknologi og undervisning
- har interesse for å formidle akademisk innovasjon i forskning og undervisning
- har gode kommunikasjonsevner, og er god til å formidle komplekse konsepter på en forståelig og engasjerende måte på norsk, men også på engelsk
- trives med å samarbeide med andre
- har praktisk erfaring innen softwareutvikling
- ønsker å bidra til studentenes læring og utvikling
- har kjennskap til og erfaring med bruk av kunstig intelligens (KI)
Hvorfor velge oss?
- du får bidra til å forme fremtidens ingeniører
- du får muligheten til å gjøre en forskjell for studenter og næringsliv
- du får muligheten til å jobbe i et dynamisk og innovativt miljø
- du får muligheten til å engasjere deg i spennende forskningsprosjekter
- du vil jobbe i et miljø som verdsetter både teoretisk og praktisk læring
- du blir en del av et uformelt arbeidsmiljø, hvor vi samarbeider for å tilby studentene gode og relevante studieprogrammer
Dine ansvarsområder vil være:
Vi søker en dyktig og engasjert fagperson, som alene og sammen med kollegaer, kan undervise og veilede i emner som:
- introduksjon til Linux
- objektorientert programmering
- algoritmer og datastrukturer
- operativsystemer
- webutvikling
- app-utvikling
- etablere, videreutvikle og styrke vårt kontaktnettverk med regionalt næringsliv
- bidra til å skaffe eksterne foredragsholdere og organisere studentprosjekter og bacheloroppgaver
Du vil primært jobbe med bachelorstudiet i softwareutvikling. I tillegg får du jobbe med fremtidens teknologi, være en del av et innovativt miljø og delta i spennende forskningsprosjekter som bidrar til å løse fremtidens utfordringer.
Undervisningen vil hovedsakelig foregå på campus Porsgrunn, men noen ganger vil du også undervise på andre campus. Vi holder også industrirettede kurs i næringslivet.
Kort om oss
Som ansatt ved Institutt for elektro, IT og kybernetikk får du spennende karrieremuligheter i et internasjonalt miljø, og muligheter for å samarbeide tett med regionens næringsliv.
Vi tilbyr flere spennende bachelorgrader i ingeniørfag innen «softwareutvikling», «informatikk og automatisering» og «elkraft og bærekraftig energi». For de som ønsker å ta utdanningen videre, finnes det også mastergradsutdanninger i IT and Automation og Electrical Power Engineering.
Forskningen hos oss er organisert i tre forskningsgrupper: Applied Modeling and Control, Entrepreneurship and Student Enterprise og Electrical Power Systems.
Vil du vite mer? Her finner du mer informasjon om Institutt for elektro, IT og kybernetikk.
Krav for ansettelse som førsteamanuensis og førstelektor
For ansettelse som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.
For ansettelse som førstelektor kreves dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling. Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet vil bli tillagt vekt.
Krav til dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
Våre utdanninger skal være forskningsbaserte, både når det gjelder undervisningspraksis og innhold. Våre undervisere skal ha erfaring fra, og vise motivasjon for, å fokusere på utvikling av undervisningspraksis og samspillet mellom undervisning og forskning for å fremme læring.
Søkere som ikke har slike utdanningsfaglige kvalifikasjoner, kan ansettes med plikt til å kvalifisere seg innen to år. Kurs i universitets- og høgskolepedagogikk vil bli tilbudt.
Krav om lisens eller sikkerhetsklarering
Forskningsområdet for stillingen kan omfatte teknologier omtalt i departementets eksportkontrollforskrifter. Ansettelse i stillingen forutsetter relevant lisens eller sikkerhetsklarering. For mer informasjon, se www.nsm.no.
Lønn
Førsteamanuensis (stillingskode 1011) og førstelektor (kode 1198): NOK 646 000 – 845 900 i året. I særskilte tilfeller kan høyere lønn vurderes.
Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med:
Instituttleder Svein Thore Hagen, e-post/tlf: svein.t.hagen@usn.no, 91326512
Spørsmål om rekrutteringsprosessen kan rettes til: Seksjonssjef Britt G. Wien på e-post, britt.g.wien@usn.no.
Her finner du informasjon om rekrutteringsprosessen til vitenskapelige stillinger hos oss.
Andre opplysninger
Et sakkyndig utvalg vil vurdere søknadene. På bakgrunn av vurderingen fra utvalget vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.
Universitetet i Sørøst-Norge ønsker mangfold, og ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi jobber for å være en inkluderende arbeidsplass og tilrettelegger for de som trenger det. Har du hatt perioder uten arbeid, utdanning eller opplæring, er du også velkommen til å søke. Kvinner oppfordres spesielt til å søke stillinger hos oss.
I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om deg som søker bli offentliggjort selv om du har bedt om å ikke bli oppført på søkerlisten. Du vil bli varslet dersom anmodningen ikke hensyntas.
Er du interessert? Send oss en søknad.
Er du klar for å ta neste steg i din karriere og bli en del av vårt engasjerte team? Send oss en søknad via Jobbnorge.
Søknaden din må inneholde:
- attesterte kopier av vitnemål fra høgskole/universitet og attester
- inntil ti vitenskapelige publikasjoner
- oversikt over vitenskapelige publikasjoner
- dersom du har fullført eget kurs i universitet- og høgskolepedagogikk tilsvarende minimum 200 timer skal du legge frem dokumentasjon i form av kurs- eller eksamensbevis, i tillegg til studieplan eller beskrivelse av kurset med oversikt over emner/tema. Grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring og evaluering og utvikling av undervisning og veiledning skal dokumenteres i form av en systematisk og samlet fremstilling.
- dersom du ikke har gjennomført kurs i universitet- og høgskolepedagogikk må du beskrive, vurdere og dokumentere din kompetanse som underviser, veileder og utdanningsleder gjennom en systematisk og samlet fremstilling. Hos oss benytter vi pedagogisk mappe, og du kan lese mer om hva mappen skal inneholde her.
- Kontaktinformasjon til tre referanser.
- Har du høyere utdanning fra utlandet må den godkjennes av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Du må ha sendt inn søknad for godkjenning innen søknadsfristen til denne stillingen utløper. Legg ved kvittering på søknad eller vedtak når du søker. Godkjenningen må ettersendes og er en forutsetning for ansettelse i stillingen.
All dokumentasjon må være på et skandinavisk språk eller på engelsk, og eventuelle oversettelser må være attesterte.
Vi ser frem til å høre fra deg!
Universitetet i Sørøst-Norge er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen, og har rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R). Universitetet er også medlem i nettverket EURAXESS, som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.
Om Universitetet i Sørøst-Norge
Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.
Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Vårt mål er å skape verdier både for den enkelte student, for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet ellers. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler: utdanning og forsking.
Vi er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet, og fokuserer på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning.
Våre studenter skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier, som er tett koblet til samfunnets behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring.
Vi skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege våre faglige aktiviteter. Vi arbeider for å realisere denne hovedprofilen i tett samarbeid med samfunnslivet og arbeidslivet.
Du finner mer informasjon om oss på www.usn.no