Utvikler
Vil du være med å digitalisere tilsynet av oppdrettsnæringen som utvikler i et engasjert produktteam?
Høres det ut som en match?
Firma: Mattilsynet
Stillingstittel: Utvikler
Frist: 27.10.2024
Ønsker du å være en del av et engasjert produktteam som skaper reell endring? Da er dette stillingen for deg! God dyrehelse og dyrevelferd er avgjørende for trygg og etisk matproduksjon. Mattilsynet er midt i en spennende digital transformasjon for å løse vårt samfunnsoppdrag på nye og mer effektive måter. For vårt arbeid med fiskehelse og fiskevelferd innebærer dette helt nye måter å jobbe på, med ny bruk av data og nye måter å drive tilsyn på – et arbeid vi står sammen om som organisasjon.
Som en del av denne reisen søker vi nå to utviklere til våre produktteam for akvakultur, som utvikler løsninger for bedre fiskehelse og fiskevelferd. Våre produktteam er tverrfaglige og autonome, med frihet til å ta egne valg innenfor sitt oppdrag. Hos oss vil du få en unik mulighet til å påvirke teknologivalg og utvikle løsninger som har direkte innvirkning på både Mattilsynets regelverksutvikling, inspektører, oppdrettsnæringen og ikke minst fisken.
Produktteam akvakultur er et tverrfaglig smidig team, som i dag består av fullstack utviklere, tjenestedesigner, data scientist, fagressurs og produkteier. Teamets kjerneaktivitet handler om en omfattende modernisering av måten Mattilsynet samler og bruker data knyttet til oppdrettssektoren – alt fra hvordan vi høster data fra interne og eksterne kilder, til brukerflater som forsterker tilsynsvirksomheten vår.
Arbeidsoppgaver
Utviklerne i teamet har mellom 1 og 17 års erfaring, og jobber sammen med tjenestedesigner, fagressurs og data scientist rundt løsninger, tjenester og problemstillinger. Teamet jobber smidig, og for oss er det viktig at utviklerne får lov å være utviklere, og ikke bare programmere faste kravspesifikasjoner. Sagt kort; vi er mer opptatt av å løse problemer enn oppgaver. Som resultat vil du ha stor frihet i å selv bestemme hvordan man skal løse en oppgave, om du skal løse den selvstendig (eller eksempelvis parprogrammere) – så lenge det løser den grunnleggende utfordringen står du relativt fritt.
Rent teknisk bygger teamet mikrotjenester rundt persistente datakøer i sky, og foretrekker Kotlin og React som kodespråk og rammeverk. Teamet er cloud native, med begrenset koblinger til legacy-systemene til Mattilsynet.
Produktteamet skal vokse videre, og blir såpass stort at vi deler det i to spesialiserte subteam med fokus på henholdsvis digitaliseringen av tilsynet og videre bruk av data. Mens subteamene vil ha hvert sitt oppdrag og fokusområde vil de fortsatt operere under samme overordnet paraply og produktledelse, og sitte sammen. Hvert subteam vil likevel være autonomt, men mens de kan få til mye alene, får de til mest når de samarbeider på tvers. Således har du muligheten til å bli med å forme et helt nytt team, samtidig som du har tryggheten av erfarne kollegaer som er vant til å jobbe smidig og som kjenner domenet godt.
Datateamet skal sikre at Mattilsynet har god oversikt over tilstanden i næringen og legge til rette for en effektiv innsamling, bruk og deling av data, herunder bruk av maskinlæring. På sin side skal tilsynsteamet bygge nye tilsynsløsninger utenfor eksisterende kjernesystem, og skal endre forløpet for tilsyn og søknader, dokumentasjon og avslutning. I dette skal vi skape en effektiv tilsyns- og saksbehandling som også støtter alternative tilsynsformer utover fysisk inspeksjon.
Vi ser etter en utvikler for hvert av de nye teamene. Dersom du foretrekker et team, indiker gjerne dette i din søknad.
Kvalifikasjoner
Vi ser etter deg som:
- Har relevant utdanning på universitets/høyskolenivå, relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning
- Liker å lage gode løsninger, lære ny teknologi og kan også kvalitetssikre teammedlemmers kode
- Er en effektiv utvikler i Kotlin (eller Java), React og Typescript (eller Javascript), med et øye for detaljer
- Har opparbeidet deg erfaring med både frontend og backend, uten at du trenger å være ekspert på begge deler
- Har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk
- Har god kjennskap til smidige metoder og produktutvikling, og ser verdien av tverrfaglig samarbeid
Det er en fordel om du har:
- Jobbet i smidige utviklingsteam før, og har kjennskap eller interesse for skyløsninger, strømmedata (eksempelvis Kafka, NATS, osv.) og/eller knowledge graphs.
- Noen års erfaring som utvikler. Kommer du rett fra skolebenken er det en fordel om du kan vise til relevant deltidsjobb, sommerjobb, eller internships.
Personlige egenskaper
- Jobber bra både selvstendig og sammen med andre. Vi leverer som et team og spiller hverandre gode.
- Har gode kommunikasjonsevner og er tilpasningsdyktig.
- Er nysgjerrig, god til å lytte og ønsker å dele kunnskap med andre.
- Tenker løsninger heller enn problemer. Vi skal lære og bygge mye nytt, så et åpent sinn blir viktig.
- Du er ikke redd for å gjøre feil, eller spørre om hjelp.
Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.
Vi tilbyr
- Fast stilling som rådgiver (1434) eller som seniorrådgiver (1364) med lønn etter avtale, avhengig av utdanning, erfaring og kompetanse. For tiden fra kr. 600 000,- til kr. 950 000,- (ca. ltr 61 – 83) for tilsvarende stillinger i Mattilsynet. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
- En jobb som påvirker hverdagen til oss alle, og der du kan bidra til å gjøre en forskjell
- Faglige utfordringer og reelle muligheter for kompetanseheving i et arbeidsmiljø preget av sterkt engasjement, stor arbeidsglede og kollegastøtte
- Plass i et fagfellesskap som består av mange med ulik utdannelse og kompetanse
- Fine og moderne kontorlokaler, sentralt i Oslo på Holberg Terrasse
- Treningsfasiliteter og kantine
- Gode arbeidstidsordninger (fleksibel arbeidstid, sommertid, betalt overtid), og mulighet for inntil to dager hjemmekontor i uken
- Medlemskap i Statens pensjonskasse med gode låne-, pensjons- og forsikringsordninger
Om Mattilsynet
I Mattilsynet er målet at vi sammen skal trygge framtiden for mennesker, dyr og natur. Vi er 1.250 fagfolk med tverrfaglig kompetanse på tvers av mange fag, som for eksempel veterinærfaget, fiskehelse, næringsmiddel, plantehelse, jus og forvaltning. Foruten hovedkontoret har vi fem regioner, og en tilstedeværelse i hele landet. Mattilsynet rapporterer til Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet. Les mer på mattilsynet.no
Inkludering og mangfold er en styrke for Mattilsynet. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver slik at vi kan løse oppgavene på en enda bedre måte. Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en og/eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg til å krysse av for dette når du søker jobb hos oss. Vi kaller inn minst én kvalifisert søker i hver gruppe til intervju. Får du jobben legger vi til rette for deg om du trenger det. Vi bruker kun avkrysningene til å velge ut riktige kandidater og til anonymisert statistikk.